Gruppevoldtekt – hva gjør det med kvinners helse?

Gruppevoldtekt og kvinners helse

Spørsmål:

Heisann,

Er ikke helt sikker på om jeg har postet dette på feil sted. Jeg har fått høre fra gode venner og lest masse i avisene rundt hva som skjer rundt omkring i verden. Har hørt mye om unge tenåringer og kvinner som har blitt gjengvoldtatt av hensynsløse ungdommer i alderen 18-25 – som kan omtales som seksuelle kannibaler.

Hva vil skje med en jente etter en gjengvoldtekt? Hvordan kan hun komme fra at den dårlig hendelsen har inntruffet henne? Hvordan vil det påvirke henne både fysisk og mentalt?

Jeg er faktisk en fyr som ønsker å ta et initiativ for unge kvinner som faktisk blir berørt av voldtektsmenn og ønsker også å skape bevissthet blant unge kvinner om hvordan de kan faktisk beskytte seg mot denne

© Flickr - EliJerma

grusomheten som i større grad blir tvunget på dem.

Jeg synes synd på de jentene og kvinnene som blir voldtatt av seksuelle kannibaler. Hvordan kan kvinner beskytte seg mot dette?

Svar:

Det er selvfølgelig ikke noe lett spørsmål. Også i Norge finnes det desverre en god del hendelser som har skjedd i mønster av massevoldtekter, men dette er vi heldigvis mye mer skånet for enn resten av verden.

For å besvare dette spørsmålet jeg trenger å vite mer om deg selv og den kulturen som du kommer fra.

Men det grunnleggende svaret er at alle som blir voldtatt (spiller ingen rolle hvor gamle de er) blir helt traumatisert og det vil påvirke deres selvtillit og trygghetsfølelse i all overskuelig fremtid.

Og i noen tilfeller slår de til med både narkotika og alkohol for å takle det følelsesmessige stresset som kommer av en gruppevoldtekt. Andre tar selvmord hvis folk begynner å dømme dem eller dersom de føler at det er deres skyld at de ble voldtatt, da de i mange tilfeller vil prøve å bortforklare det.

Andre igjen lever et helt normalt liv videre (tilsynelatende i hvert fall…), men traumene kommer som regel til syne gjennom manglende evne til å stole på noen eller den manglende evnen til å skaffe seg et godt og trygt kjærlighetsforhold til andre mennesker. Jeg vet om flere voldtektsofre som har betrodd seg til meg med det faktum at de rett og slett ikke tror på at de noensinne igjen vil klare å skaffe seg en kjæreste som følge av at de har et tillitsbrudd til så og si alle mennesker på hele kloden…

Og da begynner man å snakke om et ekstremt problem.